Swedish

Lågspänning

RM160 – Modulärt ställverk upp till 160A

Vi använder apparater från många ledande och beprövade tillverkare. Ställverken är utrustade med följande apparater: skydd, distribution, mätning, signalering, kontroll, kommunikation och andra ytterligare element som väljs enligt individuella kundbehov.

Användning

 • För industriella, byggnads- och kommersiella anläggningar för att tillhandahålla ett skydd för modulära apparater upp till 160 A. Distribution och mätning av elektricitet.
 • Skydd av elektrisk utrustning mot effekterna av kortslutningar och överbelastningar på lågspänningsidan.

Kapsling

 • Kapsling är tillverkat av aluminium eller stålplåt (sammanfogning genom svetsning), pulverlackerat i valfri färg och finns i följande versioner: ytmontage, infällt montage, fristående, väggmonterat, hängande. Finns i en version med förhöjd IP. Full frihet att konfigurera konstruktion och öppning. Dimensioner anpassade till typ, mängd utrustning och individuella kundbehov. Konstruktionens utformning och parametrar tillåter installation av apparater upp till 160 A.
 • Kapslingen levereras som standard med monteringsprofiler eller en monteringsplatta, på vilken fasta apparater placeras på plattan och TH35-skenor för montering av modulära apparater och stripkopplingar. Lockplattor är tillverkade av plastplattor eller metallark, monterade på kapselstrukturen med lockplatsfästen. De kan användas växelvis med kambrickor, med tvärsnitt anpassade till mängden kabeldragning. Solid dörr, har interna eller externa gångjärn och flerpunktslås. Det är möjligt att montera signalerings- och mätapparater på dörren. Kapslingen är utrustad med ett finknäpp med valfri form på insatsen.
 • Taket och botten på kapslingen har en öppning med borstpackningar eller en profilerad gummipackningsmembran eller tätningar för att möjliggöra kabelinföring utan att sänka IP-betyget. Kapslingarna ger hög täthet från IP 30 till IP 44, mekanisk motståndskraft IK 10, skyddsklass I eller II. Genom att använda hela utbudet av kapslingar har vi full frihet att välja och konfigurera de ställverk vi är intresserade av. Vid prefabricering av ställverk i metallkapslingar använder vi, förutom våra egna produkter, system från andra ledande tillverkare enligt projektet.

Tillbehör

 • Sockel: Tillverkad i massiv eller ventilerad version med justerbar höjd för placering på kabelkanalen.
 • Väggfäste: Tillverkat av profilerad plåt, möjliggör montering av kapslingen på väggen.
 • Väggfäste (för panelstruktur): Tillverkat av profilerad plåt, möjliggör montering av kapslingen på solpanelstrukturen eller byggnadsväggen (gäller för: OU, OIP).

Vanliga frågor

Vad är er leveranstid?

Standard leveranstid är cirka 6-8 veckor beroende på beställning. Kontakta oss för att avtala ett mer detaljerat leveransdatum.

Vilka effekter har era laddstationer?

Vi har ett brett utbud av produkter, inklusive både AC- och DC-laddare för elbilar med olika utrustning och effekt. Effektintervallet för våra elbils-laddare är:

 • AC 3.7-43kW
 • DC 40-480kW

Vem installerar laddstationer?

Laddstationer installeras endast av svenska certifierade elektriker.

Hur snabbt laddar era stationer?

De snabbaste DC-laddarna kan ladda en bil på upp till en halvtimme. Laddningstiden för elbilar beror på:

 • effekten hos laddaren för elbilar
 • batterikapacitet
 • effekten hos omvandlaren installerad i bilen.

Vilken station är bäst för privat bruk?

Det bästa valet för privat bruk är små laddstationer som:

 • EVB E-wall – monterad i väggen, vilket inte bara gör den mycket enkel att använda utan också smälter nästan sömlöst in i fasaden och förbättrar dess estetik.
 • EVB Wallbox 2M AC – den kan hängas på väggen i garaget, vilket gör att den tar upp lite plats och kan ladda två bilar samtidigt. Laddpunktseffekt upp till 22 kW.

Hur hanteras reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer?

Reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer hanteras med hjälp av Digital Signage Android Player. Denna programvara låter dig hantera innehåll på din bildskärm var som helst med en internetanslutning - logga bara in på relevant webbplats, ladda upp videor, bilder, webbsidor, RSS-flöden, fjärrinnehåll, dela upp skärmen i valfritt antal skärmområden av valfri storlek och position och mycket mer.

Den stora fördelen med Central Stacks-programvaran är att servern finns i molnet, så klienten behöver inte installera och underhålla den på sin sida, och därför kan innehållet på alla anslutna medier hanteras var som helst och på vilken enhet som helst genom att logga in på servern via en webbläsare. Vår faktureringsmodell för Central Stacks-licenser är också mycket enkel och transparent, till skillnad från många andra system på marknaden, eftersom det årliga licenspriset redan inkluderar alla kostnader som kunden ådrar sig för systemet inklusive serverunderhåll etc., så i varje steg av projektet vet kunden exakt hur mycket det kommer att kosta honom att utöka DS-nätverket med ytterligare installationer.

Hur reglerar ni betalningarna med användarna av laddstationer?

Våra laddstationer är utrustade med ett mät- och faktureringssystem, vilket möjliggör snabb avräkning med kunden. Avräkningar görs via mobilapplikationer, RFID-kort eller en betalterminal.

Vad är skillnaden mellan att ladda en bil med AC och DC?

I de enklaste termerna ligger huvudskillnaden i fordonets laddningshastighet. Vid växelströmsladdning (AC) laddas elbilen vanligtvis långsammare jämfört med likströmsladdning (DC), eftersom växelströmmen måste omvandlas och laddhastigheten beror på hur mycket ström laddaren kan leverera och hur mycket ström fordonets batteri kan hantera. Att ladda med växelström är den mest populära metoden för att ladda elbilar och används allmänt, bland annat vid hemmaladdning.

DC-laddning är å andra sidan ett snabbare laddningsalternativ som ofta används på offentliga platser med laddare med högre effekt. Till skillnad från växelströmsladdning levererar DC-laddning likström direkt till fordonets batteri utan en konverteringsprocess. Valet av laddningsstation att installera beror helt på dina behov och specifika krav. På offentliga platser som parkeringsplatser kan en kombination av AC och DC erbjuda en praktisk lösning för att tillgodose olika gästers behov och önskemål.

Är ni rikstäckande?

Ja, vi tillhandahåller installationer i hela Sverige, såväl som i Europa.

Kontakta oss

Vi är ett dynamiskt företag som lägger stor vikt vid teknik och innovation. Med omfattande erfarenhet inom elsystem, kraftlösningar och styrmekanismer är vi väl rustade för att möta dina behov. Vår mission är att erbjuda dig de mest hållbara, miljövänliga och effektiva lösningarna som finns tillgängliga. Kontakta oss och upptäck hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Kontakta

We use cookies to provide the best experience on our website. Read our Privacy Policy