Swedish

Mellanspänning

Låg-/ mellanspänning transformator stationer i betong kapslingar

KSW- och KSZ-containeriserade transformatorstationer är utformade för att försörja stadsbrukare, byggarbetsplatser och industrianläggningar från kabel- eller luftkabelnät med medelhög spänning.

Implementering

  • Inneslutningar av containeriserade transformatorstationer är utformade som monoliter. Självkompakterande betong SCC klass C30/37 används för produktionen. Stationer med extern service (KSW) består av tre oberoende element: kabelkällare, huvudkropp, tak.
  • Externbetjänade stationer (ASC) och medelhögspänningskabelanslutningar (MV) består av två komponenter: huvudkropp och tak.
  • Kabelkällaren är tillverkad av en enhetlig prefabricerad struktur som också utgör grunden för stationen. En avskiljare görs i kabelkällaren för att separera kabelutrymmet från den del som fungerar som en oljebrunn. Denna brunn är kapabel att hålla all olja från transformatorer installerade i stationen i händelse av deras fel. Utgången av kablar från grunden sker genom förseglade kabelgenomföringar. Hela ytan på kabelkällaren är belagd med medel för att säkerställa vattentäthet och oljetäthet.
  • Huvudkroppen är ett monolitiskt system med fyra väggar och en botten gjord av självkompakterande betong SCC klass C30/37. I huvudkroppen monteras medel- och lågspänningsställverk, mätpanelskåp, telemechanical-kabinetter, transformatorer och annan utrustning för stationen. Under kopplingsskåpen görs genomföringar i golvet för att dra kablar till stationens grund. På kundens begäran, för att uppnå önskad brandmotståndsklass (upp till REI 120), fästs brandsäkra paneler på insidan av väggarna.
  • Den yttre ytan på väggarna är täckt med akrylputs. Den standardfärgschemat för stationen ges i tabellen. Det är möjligt att använda ett annat färgschemat eller en annan typ av stationsfasad. Den inre ytan av huset är täckt med vit akrylputs som standard.
  • Separata dörrar tillhandahålls för transformatorutrymmet och utrymmet med kopplingsutrustning, tillverkade av stålplåt (aluminiumdörrar på begäran) pulverlackerade i valfri RAL-färg. Dörrarna är utrustade med ventilationsluckor för att kyla utrustningen och ventilera rummet.
  • Taket är placerat på väggarna på stationen på elastomeriska dynor. Det är utformat som en rektangulär armerad betongplatta med en tjocklek på: 130 mm i mitten, 90 mm i kanterna. Variabel tjocklek används för att uppnå en lutning på 2,2%. Den yttre ytan på taket är målad med väderbeständig färg i RAL-färger. Det är också möjligt att göra taket i varianter med två- eller fyrsluttningar anpassade till arkitektoniska krav. Överdraget kan vara av plåt eller keramiska plattor.

Utrustning

  • Utrustningen väljs för att möta kundens individuella behov och kraven inom kraftindustrin. De erbjudna lösningarna tar hänsyn till optimering av prestanda ur tekniska och ekonomiska aspekter. För att tillfredsställa en bred målgrupp av kunder och möta deras individuella behov är våra stationer godkända för användning inom den professionella kraftindustrin med följande typer av kopplingsutrustning.
  • De individuella stationernas prestanda tar också hänsyn till möjligheten att använda andra apparater. Detaljerad information om de använda produkterna finns i kataloger och DTR:er (Dokumentationstekniska rapporter) för enskilda enheter på tillverkarnas webbplatser.

Mellanspänningsställverk

  • Vi använder kopplingsutrustning från flera tillverkare, som vi väljer enligt individuella behov. Vi använder kopplingsutrustning i luftisolation och i SF6-isolation. Kopplingsutrustningen är anpassad för drift i Smart Grid-nätverk. Kopplingsutrustningen är tillverkad av individuella fält med valfri utrustning, som, när de kombineras, bildar en fullt fungerande kopplingsutrustning. Konfigurationen och parametrarna för kopplingsutrustningen beror på den valda tillverkaren, och vi erbjuder bland annat: egen produktion – RSS-24w, Schneider – RM6, SM6, ABB – SafePlus, SafeRing, UniSec; Efacec Normafix, Fluofix; Eaton – Xiria; Siemens – 8DJH. Tillgängliga fält: linjärt; brytare; transformator; mätning; koppling; skena.

Transformator

  • Transformatorn väljs individuellt för varje projekt med hänsyn till strömförsörjningsparametrar, kvalitet och egenskaper hos objektet. Anslutningen mellan låg- / medelhögspänningskopplingsutrustningen och transformatorn görs med kablar. Det är också möjligt att göra en lågspänningsanslutning med användning av skenstänger eller skenbroar.

RWT lågspänningsställverk

  • Lågspänningsställverk är byggd på grundval av en modulär bostad som ger en styv struktur där lågspänningsapparater monteras. Kopplingsutrustningen kan konfigureras enligt dina behov och kan inkludera följande moduler: MZ-strömförsörjningsmodul; MO-avrinningsmodul; MP-mätnings- och balanseringsmodul; MA-aggregatmodul; SON-belysningsmodul; MBK; kondensatorbatterimodul.
  • RWT-kopplingsutrustningen är dessutom utrustad med skydd för egna behov (PW)-kretsar, som inkluderar stationsbelysning, 230 V-uttag och ytterligare kretsar beroende på projektet. I fallet med KSZ-typens stationer installeras RWTz-typens lågspänningsställverk i skåpet.

Annan utrustning

  • Dörr- och ventilationsbyggverk.
  • Belysnings- och jordningsinstallation.
  • Fläktar.
  • Brandluckor.
  • Tätningssystem för lågspännings- och medelhögspänningskablar.

Vanliga frågor

Vad är er leveranstid?

Standard leveranstid är cirka 6-8 veckor beroende på beställning. Kontakta oss för att avtala ett mer detaljerat leveransdatum.

Vilka effekter har era laddstationer?

Vi har ett brett utbud av produkter, inklusive både AC- och DC-laddare för elbilar med olika utrustning och effekt. Effektintervallet för våra elbils-laddare är:

  • AC 3.7-43kW
  • DC 40-480kW

Vem installerar laddstationer?

Laddstationer installeras endast av svenska certifierade elektriker.

Hur snabbt laddar era stationer?

De snabbaste DC-laddarna kan ladda en bil på upp till en halvtimme. Laddningstiden för elbilar beror på:

  • effekten hos laddaren för elbilar
  • batterikapacitet
  • effekten hos omvandlaren installerad i bilen.

Vilken station är bäst för privat bruk?

Det bästa valet för privat bruk är små laddstationer som:

  • EVB E-wall – monterad i väggen, vilket inte bara gör den mycket enkel att använda utan också smälter nästan sömlöst in i fasaden och förbättrar dess estetik.
  • EVB Wallbox 2M AC – den kan hängas på väggen i garaget, vilket gör att den tar upp lite plats och kan ladda två bilar samtidigt. Laddpunktseffekt upp till 22 kW.

Hur hanteras reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer?

Reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer hanteras med hjälp av Digital Signage Android Player. Denna programvara låter dig hantera innehåll på din bildskärm var som helst med en internetanslutning - logga bara in på relevant webbplats, ladda upp videor, bilder, webbsidor, RSS-flöden, fjärrinnehåll, dela upp skärmen i valfritt antal skärmområden av valfri storlek och position och mycket mer.

Den stora fördelen med Central Stacks-programvaran är att servern finns i molnet, så klienten behöver inte installera och underhålla den på sin sida, och därför kan innehållet på alla anslutna medier hanteras var som helst och på vilken enhet som helst genom att logga in på servern via en webbläsare. Vår faktureringsmodell för Central Stacks-licenser är också mycket enkel och transparent, till skillnad från många andra system på marknaden, eftersom det årliga licenspriset redan inkluderar alla kostnader som kunden ådrar sig för systemet inklusive serverunderhåll etc., så i varje steg av projektet vet kunden exakt hur mycket det kommer att kosta honom att utöka DS-nätverket med ytterligare installationer.

Hur reglerar ni betalningarna med användarna av laddstationer?

Våra laddstationer är utrustade med ett mät- och faktureringssystem, vilket möjliggör snabb avräkning med kunden. Avräkningar görs via mobilapplikationer, RFID-kort eller en betalterminal.

Vad är skillnaden mellan att ladda en bil med AC och DC?

I de enklaste termerna ligger huvudskillnaden i fordonets laddningshastighet. Vid växelströmsladdning (AC) laddas elbilen vanligtvis långsammare jämfört med likströmsladdning (DC), eftersom växelströmmen måste omvandlas och laddhastigheten beror på hur mycket ström laddaren kan leverera och hur mycket ström fordonets batteri kan hantera. Att ladda med växelström är den mest populära metoden för att ladda elbilar och används allmänt, bland annat vid hemmaladdning.

DC-laddning är å andra sidan ett snabbare laddningsalternativ som ofta används på offentliga platser med laddare med högre effekt. Till skillnad från växelströmsladdning levererar DC-laddning likström direkt till fordonets batteri utan en konverteringsprocess. Valet av laddningsstation att installera beror helt på dina behov och specifika krav. På offentliga platser som parkeringsplatser kan en kombination av AC och DC erbjuda en praktisk lösning för att tillgodose olika gästers behov och önskemål.

Är ni rikstäckande?

Ja, vi tillhandahåller installationer i hela Sverige, såväl som i Europa.

Kontakta oss

Vi är ett dynamiskt företag som lägger stor vikt vid teknik och innovation. Med omfattande erfarenhet inom elsystem, kraftlösningar och styrmekanismer är vi väl rustade för att möta dina behov. Vår mission är att erbjuda dig de mest hållbara, miljövänliga och effektiva lösningarna som finns tillgängliga. Kontakta oss och upptäck hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Kontakta

We use cookies to provide the best experience on our website. Read our Privacy Policy