Swedish

Lågspänning

RPV – Fotovoltaiskt ställverk

Användning

 • För solcellsfarmar och installationer.
 • Skydd av elektrisk utrustning mot effekterna av kortslutningar och överbelastningar.
 • Distribution och mätning av elektricitet som skickas för distribution.
 • För DC (1000 V) och AC (500 V) nätverk.

Tillgängliga typer

 • Solpanelställverk – utformat för PV-generatorer monterade på solpanelstrukturen eller byggnadsväggen, utrustat med överströmsskydds- och överspänningsapparater samt bokstavskontaktanslutningar. Drivs med likström.
 • Inverterställverk – utformat för DC/AC-inverter, väggmonterat, utrustat med överströmsskyddsapparater och bokstavskontaktanslutningar, matas med växelström från omvandlaren.
 • Lågspänningsnätverksställverk, t.ex. RM 630 – utformat för distribution, mätning, skydd och överföring av förvärvad energi till distributionsnätet.

Kapsling

 • Termosättande plast: Kapsling är tillverkat av SMC-plast med IP 44 eller 54. I skyddsklass II, med en brandklass från HB till V0, i färgen RAL 7035, med möjlighet till ytterligare lackering för tillfällig motståndskraft mot miljöpåverkan och UV-strålning.
 • Aluminium OU-1/OU-2 eller Stål OU-1/OU-2: Kapsling är tillverkat av aluminiumplåt (sammanfogning genom svetsning eller nitning). Pulverlackerat i valfri färg. Dimensioner anpassade till typ, mängd utrustning och individuella kundbehov. Höljet har hög motståndskraft mot nedbrytning, miljöpåverkan och UV-strålning. Kapsling är tillverkat i skyddsklass I eller II. Skyddsklass II uppnås genom att applicera ett extra isolerande skikt, permanent fodrat på de inre och yttre ytorna. Tjockleken på skiktet säkerställer rätt grad av isolering.
 • Ventilation möjliggör ständig luftcirkulation genom användning av ett ventilationslabyrinth, samtidigt som inträngande av smuts och ansamling av vatten och fukt elimineras. Dörrar med interna gångjärn, försedda med inbrottsfälla och flerpunktslås, basquillås som kan låsas med hänglås eller systemcylinder.

Montering komponenter

 • Monteringsplatta – tillverkad av plast eller galvaniserat stål, monterad på vertikala monteringsprofiler av galvaniserad plåt under strömledarisolatorerna.
 • Monteringsprofiler – stål, hålslagna, monterade på kapselstrukturen.
 • Kabelhållare med monteringsstång.
 • Maskeringsplattor – tillverkade av plastplattor eller metallark, monterade på kapselstrukturen.

Tillbehör

 • Väggfäste (för panelkonstruktion) – tillverkat av profilerad plåt, möjliggör montering av kapslingen på solpanelstrukturen eller byggnadsväggen (gäller för: OU, OIP).

Vanliga frågor

Vad är er leveranstid?

Standard leveranstid är cirka 6-8 veckor beroende på beställning. Kontakta oss för att avtala ett mer detaljerat leveransdatum.

Vilka effekter har era laddstationer?

Vi har ett brett utbud av produkter, inklusive både AC- och DC-laddare för elbilar med olika utrustning och effekt. Effektintervallet för våra elbils-laddare är:

 • AC 3.7-43kW
 • DC 40-480kW

Vem installerar laddstationer?

Laddstationer installeras endast av svenska certifierade elektriker.

Hur snabbt laddar era stationer?

De snabbaste DC-laddarna kan ladda en bil på upp till en halvtimme. Laddningstiden för elbilar beror på:

 • effekten hos laddaren för elbilar
 • batterikapacitet
 • effekten hos omvandlaren installerad i bilen.

Vilken station är bäst för privat bruk?

Det bästa valet för privat bruk är små laddstationer som:

 • EVB E-wall – monterad i väggen, vilket inte bara gör den mycket enkel att använda utan också smälter nästan sömlöst in i fasaden och förbättrar dess estetik.
 • EVB Wallbox 2M AC – den kan hängas på väggen i garaget, vilket gör att den tar upp lite plats och kan ladda två bilar samtidigt. Laddpunktseffekt upp till 22 kW.

Hur hanteras reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer?

Reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer hanteras med hjälp av Digital Signage Android Player. Denna programvara låter dig hantera innehåll på din bildskärm var som helst med en internetanslutning - logga bara in på relevant webbplats, ladda upp videor, bilder, webbsidor, RSS-flöden, fjärrinnehåll, dela upp skärmen i valfritt antal skärmområden av valfri storlek och position och mycket mer.

Den stora fördelen med Central Stacks-programvaran är att servern finns i molnet, så klienten behöver inte installera och underhålla den på sin sida, och därför kan innehållet på alla anslutna medier hanteras var som helst och på vilken enhet som helst genom att logga in på servern via en webbläsare. Vår faktureringsmodell för Central Stacks-licenser är också mycket enkel och transparent, till skillnad från många andra system på marknaden, eftersom det årliga licenspriset redan inkluderar alla kostnader som kunden ådrar sig för systemet inklusive serverunderhåll etc., så i varje steg av projektet vet kunden exakt hur mycket det kommer att kosta honom att utöka DS-nätverket med ytterligare installationer.

Hur reglerar ni betalningarna med användarna av laddstationer?

Våra laddstationer är utrustade med ett mät- och faktureringssystem, vilket möjliggör snabb avräkning med kunden. Avräkningar görs via mobilapplikationer, RFID-kort eller en betalterminal.

Vad är skillnaden mellan att ladda en bil med AC och DC?

I de enklaste termerna ligger huvudskillnaden i fordonets laddningshastighet. Vid växelströmsladdning (AC) laddas elbilen vanligtvis långsammare jämfört med likströmsladdning (DC), eftersom växelströmmen måste omvandlas och laddhastigheten beror på hur mycket ström laddaren kan leverera och hur mycket ström fordonets batteri kan hantera. Att ladda med växelström är den mest populära metoden för att ladda elbilar och används allmänt, bland annat vid hemmaladdning.

DC-laddning är å andra sidan ett snabbare laddningsalternativ som ofta används på offentliga platser med laddare med högre effekt. Till skillnad från växelströmsladdning levererar DC-laddning likström direkt till fordonets batteri utan en konverteringsprocess. Valet av laddningsstation att installera beror helt på dina behov och specifika krav. På offentliga platser som parkeringsplatser kan en kombination av AC och DC erbjuda en praktisk lösning för att tillgodose olika gästers behov och önskemål.

Är ni rikstäckande?

Ja, vi tillhandahåller installationer i hela Sverige, såväl som i Europa.

Kontakta oss

Vi är ett dynamiskt företag som lägger stor vikt vid teknik och innovation. Med omfattande erfarenhet inom elsystem, kraftlösningar och styrmekanismer är vi väl rustade för att möta dina behov. Vår mission är att erbjuda dig de mest hållbara, miljövänliga och effektiva lösningarna som finns tillgängliga. Kontakta oss och upptäck hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Kontakta

We use cookies to provide the best experience on our website. Read our Privacy Policy