Swedish

Lågspänning

SZR – Reservkopplingsskåp

Användning

 • Säkerställande av elförsörjning i anläggningar och nätverk som kräver kontinuitet i elförsörjningen, på grund av den känsliga platsen och de funktioner som utförs.
 • Växling av elförsörjningssidor enligt den angivna konfigurationen.
 • Uppfyllande av kraven på elförsörjningens tillförlitlighet.
 • Distribution av elektricitet och krets-skydd på lågspänningsidan.
 • Skydd av elektrisk utrustning mot effekterna av kortslutningar och överbelastningar.

Kapsling

 • Termosättande plast: Kapsling är tillverkat av SMC-plast med IP 44 eller 54 i skyddsklass II, med brandklass från HB till V0, i RAL 7035-färg, med möjlighet till ytterligare målning för att säkerställa temporärt motstånd mot miljöpåverkan och UV-strålning.
 • Aluminium OU-2: Kapslingen är tillverkat av aluminiumplåt (sammanfogning genom svetsning eller nitar). Pulverlackerat i valfri färg. Dimensionerna anpassas efter typ, mängd utrustning och individuella kundbehov. Kapsling har hög motståndskraft mot nedbrytning, miljöpåverkan och UV-strålning. Kapsling är tillverkat i skyddsklass I eller II. Skyddsklass II uppnås genom att applicera ett extra isoleringslager, permanent fodrat på inner- och yttersidorna. Lagrets tjocklek säkerställer rätt grad av isolering.
 • Ventilation möjliggör konstant luftflöde genom användning av ett ventilationslabyrint, samtidigt som inträngning av smuts och ackumulering av vatten och fukt elimineras. Dörrar med interna gångjärn och flerpunktslås, basquil-lås som kan låsas med hänglås eller systemcylinder.

Primär och reservkraftkälla

 • Beroende på den befintliga effekten; kontaktorer eller kretsbrytare/brytare, utrustade med ytterligare skydd i form av säkringsbrytare: 20 till 450A – kontaktorer; 40A till 6300A – kretsbrytare och brytare.
 • Koppling – möjliggör säker kraftomkoppling beroende på den befintliga effekten: kontaktorer ellerkretsbrytare/ motorskyddsbrytare.
 • Automatisk styrsystem SZR – förberedd för att driva kontaktorer eller kretsbrytare, möjliggör automatisk växling mellan primär och reservkraft, inställning av valförsening och tidsinställning, växlingslås för att undvika parallell drift.
 • Använda automatiseringssystem: PRE (eget modul), MA-0A, MSR, MAX, andra. Alla brytare ställs in enligt schemalagda diagram. Förseningstidsinställningen kan justeras inom intervallet 0,2-30 s och 20-180 s. Det är möjligt att styra automatiskt eller manuellt.

Vanliga frågor

Vad är er leveranstid?

Standard leveranstid är cirka 6-8 veckor beroende på beställning. Kontakta oss för att avtala ett mer detaljerat leveransdatum.

Vilka effekter har era laddstationer?

Vi har ett brett utbud av produkter, inklusive både AC- och DC-laddare för elbilar med olika utrustning och effekt. Effektintervallet för våra elbils-laddare är:

 • AC 3.7-43kW
 • DC 40-480kW

Vem installerar laddstationer?

Laddstationer installeras endast av svenska certifierade elektriker.

Hur snabbt laddar era stationer?

De snabbaste DC-laddarna kan ladda en bil på upp till en halvtimme. Laddningstiden för elbilar beror på:

 • effekten hos laddaren för elbilar
 • batterikapacitet
 • effekten hos omvandlaren installerad i bilen.

Vilken station är bäst för privat bruk?

Det bästa valet för privat bruk är små laddstationer som:

 • EVB E-wall – monterad i väggen, vilket inte bara gör den mycket enkel att använda utan också smälter nästan sömlöst in i fasaden och förbättrar dess estetik.
 • EVB Wallbox 2M AC – den kan hängas på väggen i garaget, vilket gör att den tar upp lite plats och kan ladda två bilar samtidigt. Laddpunktseffekt upp till 22 kW.

Hur hanteras reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer?

Reklaminnehållet på EVB Adverts laddstationer hanteras med hjälp av Digital Signage Android Player. Denna programvara låter dig hantera innehåll på din bildskärm var som helst med en internetanslutning - logga bara in på relevant webbplats, ladda upp videor, bilder, webbsidor, RSS-flöden, fjärrinnehåll, dela upp skärmen i valfritt antal skärmområden av valfri storlek och position och mycket mer.

Den stora fördelen med Central Stacks-programvaran är att servern finns i molnet, så klienten behöver inte installera och underhålla den på sin sida, och därför kan innehållet på alla anslutna medier hanteras var som helst och på vilken enhet som helst genom att logga in på servern via en webbläsare. Vår faktureringsmodell för Central Stacks-licenser är också mycket enkel och transparent, till skillnad från många andra system på marknaden, eftersom det årliga licenspriset redan inkluderar alla kostnader som kunden ådrar sig för systemet inklusive serverunderhåll etc., så i varje steg av projektet vet kunden exakt hur mycket det kommer att kosta honom att utöka DS-nätverket med ytterligare installationer.

Hur reglerar ni betalningarna med användarna av laddstationer?

Våra laddstationer är utrustade med ett mät- och faktureringssystem, vilket möjliggör snabb avräkning med kunden. Avräkningar görs via mobilapplikationer, RFID-kort eller en betalterminal.

Vad är skillnaden mellan att ladda en bil med AC och DC?

I de enklaste termerna ligger huvudskillnaden i fordonets laddningshastighet. Vid växelströmsladdning (AC) laddas elbilen vanligtvis långsammare jämfört med likströmsladdning (DC), eftersom växelströmmen måste omvandlas och laddhastigheten beror på hur mycket ström laddaren kan leverera och hur mycket ström fordonets batteri kan hantera. Att ladda med växelström är den mest populära metoden för att ladda elbilar och används allmänt, bland annat vid hemmaladdning.

DC-laddning är å andra sidan ett snabbare laddningsalternativ som ofta används på offentliga platser med laddare med högre effekt. Till skillnad från växelströmsladdning levererar DC-laddning likström direkt till fordonets batteri utan en konverteringsprocess. Valet av laddningsstation att installera beror helt på dina behov och specifika krav. På offentliga platser som parkeringsplatser kan en kombination av AC och DC erbjuda en praktisk lösning för att tillgodose olika gästers behov och önskemål.

Är ni rikstäckande?

Ja, vi tillhandahåller installationer i hela Sverige, såväl som i Europa.

Kontakta oss

Vi är ett dynamiskt företag som lägger stor vikt vid teknik och innovation. Med omfattande erfarenhet inom elsystem, kraftlösningar och styrmekanismer är vi väl rustade för att möta dina behov. Vår mission är att erbjuda dig de mest hållbara, miljövänliga och effektiva lösningarna som finns tillgängliga. Kontakta oss och upptäck hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Kontakta

We use cookies to provide the best experience on our website. Read our Privacy Policy